Anastasia Riviera eyeshadow palette review

door Daphne - verdraaid mooi
ABH-Anastasia-Riviera-palette-review-4

Met het nieuwe Anastasia Beverly Hills Riviera eyeshadow palette word je ondergedompeld in de zomerse sferen. De naam van het palette, de kleurrijke tinten en de vormgeving schreeuwen ZOMER! Of ik door dit palette zin krijg in de zomer, lees je in deze review.

ABH-Anastasia-Riviera-palette-review

De blauw-witte strepen in combinatie met de gouden letters doen me echt aan Griekenland denken. De vlag van het land en de typische zomerse huizen hebben dezelfde kleuren. Daarbij zijn versieringen vaak in het goud. De buitenkant van het palette is gemaakt van stof. Het voelt wat ruwer aan en doet me denken aan spijkerstof. Ik heb een haat-liefde verhouding met stoffen paletten. Ze zien er prachtig uit en ze wijken af van de standaard kunststof paletten. Alleen zijn ze zo besmettelijk! Ik heb mijn eerste paarse veeg aan de voorkant van het palette al te pakken…

ABH-Anastasia-Riviera-palette-review-3

Buitenom het materiaal, is het palette verder gelijk met de andere oogschaduwpaletten van Anastasia. Je sluit het palette af met een onzichtbare magnetische sluiting. Aan de binnenkant heb je weer een grote spiegel, veertien tinten en een dubbel oogschaduwpenseel. Deze voelt kwalitatief gezien weer gelijk met zijn voorgangers. Iets aan de harde kant, maar gewoon prima.

ABH-Anastasia-Riviera-palette-review-2

Swatches Anastasia Riviera palette

ABH-Anastasia-Riviera-palette-swatches-review

V.l.n.r.: Sails, Yacht, Seychelles, Palermo, Seaside, Inheritance, Mediterranean, Estate, Cabana, Coastline, Bahamas, Monte Carlo, Cannes, Palm

De namen van de tinten passen precies bij het gevoel van het palette: een vakantie aan de kust. Wat een bijzonder kleurrijke tinten! Seychelles doet me denken aan een prachtige heldere zee. Bahamas is fluorroze, wauw! Eigenlijk zijn alle tinten excentriek en over iedere tint zou ik wel een gevoel kunnen omschrijven!

De tinten hebben diverse finishes, zoals acht matte tinten. Verder heeft het palette twee duochrome tinten. De eerste, Yacht, heeft een taupe met paarsachtige tint. Seaside heeft een blauw-zilver duochrome tint. Daarnaast bevat het palette nog vier metallic tinten. Alle tinten swatchen prima. De glanzende tinten voelen romig en de matte tinten voelen wat droger.

Op een los papiertje in de verpakking wordt gewaarschuwd dat de tinten Bahamas, Palm en Cannes niet bedoeld zijn voor gebruik rond de directe omgeving van de ogen. Ik denk dat hiermee bedoeld wordt dat je deze tinten beter niet kunt gebruiken op de waterlijn. Waarom dat zo is, staat er niet bij.

Looks Anastasia Riviera palette

Look 1:

ABH-Anastasia-Riviera-palette-look-1.1-review ABH-Anastasia-Riviera-palette-look-1-reviewABH-Anastasia-Riviera-palette-look-review ABH-Anastasia-Riviera-palette-look-1.2-review Bij look 1 draag ik het volgende:
Sails: onder de wenkbrauwen
Estate: transitiekleur in arcadeboog
Monte Carlo: transitiekleur net onder arcadeboog
Seaside: bewegend ooglid
Cannes: buitenste ooghoek, naar binnen geblend
Bahamas: onder de ogen
Estate: onder de ogen geblend onder Bahamas
Mediterranean: binnenste ooghoek

Look 2:

ABH-Anastasia-Riviera-palette-look-2-review ABH-Anastasia-Riviera-palette-look-2.1-review ABH-Anastasia-Riviera-palette-look-2.2-review ABH-Anastasia-Riviera-palette-look-2.3-review

Bij look 2 draag ik het volgende:
Sails: onder de wenkbrauwen
Estate: transitiekleur in arcadeboog
Coastline: transitiekleur net onder arcadeboog
Yacht: bewegend ooglid
Palm: buitenste ooghoek, naar binnen geblend
Palermo: onder de ogen
Palm: onder de ogen buitenste ooghoek
Inheritance: binnenste ooghoek

Review Anastasia Riviera eyeshadow palette

Met dit kleurrijke palette mag van mij de zomer zo snel mogelijk van start gaan! De tinten stimuleren je om out of the box te gaan met je look. Ze zijn stuk voor stuk bijzonder en soms ook een tikkeltje heftig. Toch kun je door die combinatie een sprekende look creëren, waarbij alle kleuren op zijn plek vallen. Eigenlijk lijkt niets te gek. In eerste instantie dacht ik bijvoorbeeld dat ik de knalroze tint Bahamas niet zou gebruiken. Dit was naar aanleiding van de Instagramstory over dit palette, trouwens ook de meest gestelde vraag! Toch heb ik deze tint leuk toe kunnen passen, door een dun lijntje onder mijn ogen.

Ik had met de makkelijkste tint uit het palette, Palm, de meeste moeite met blenden. Deze kleur blendde niet prettig uit en leek daarom wat te vlekken. Met veel geduld en opbouw van kleur, is het eindresultaat toch prima. Bij de paarse tint Cannes had ik op sommige momenten hetzelfde gevoel. Met deze metallic tinten heb je deze keer eens geen fixing spray nodig om de kleuren tot uiting te laten komen op je ogen. Bedankt Anastasia, finaly!

Ik vind het een opmerkelijk palette door de veelzijdigheid aan kleuren. Deze tinten wil je echt hebben in de zomer! Het is een goed palette die met niets lijkt op haar voorgangers. Een mooie aanwinst!

Het Anastasia Beverly Hills Riviera eyeshadow palette is te koop voor 46 pond via onder andere de webshop van Anastasia.

ABH-Anastasia-Riviera-palette-review-1

Lees de review van het Anastasia Sultry palette, het Anastasia Norvina palette en het Anastasia Soft Glam palette terug.

Volg jij me al op InstagramFacebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer. 

12 reacties

Mariska 11 maart 2019 - 12:42

Heb toevallig gisteren een look ermee gemaakt. Die van jou zijn mooi! Echt een tof palette. Love de kleurtjes. Die donkerpaarse is inderdaad wat lastiger om mee te werken soms.

Reply
Tessa 11 maart 2019 - 19:10

Wat een gaaf palette is dit! De eerste look is echt super mooi. I love it

Reply
Sanne 12 maart 2019 - 10:21

Wauw wat een prachtig palette en mooie looks zeg! Heel erg mooi! Je wimpers zijn trouwens zo intens lang, hahah jaloers!!

Liefs Sanne

Reply
Henk 12 maart 2019 - 10:44

je schrijft dat het 46 pond kost; is het dus niet in Nederland verkrijgbaar?

Reply
Yvonne 12 maart 2019 - 11:05

Wauw, wat een vrolijke kleurtjes. Inderdaad lekker zomers al. Kunnen we wel gebruiken, zo aan het eind van de winter.

Reply
Larissa 12 maart 2019 - 11:23

Echt heel mooi! Als ik dit zie vind ik het jammer dat ik geen make-up gebruik. Al had het er waarschijnlijk dan niet zo uitgezien, hahah

Reply
Skincarebynaomi 12 maart 2019 - 12:04

Wat een mooi kleurrijk palet. Ook de verhousing tussen mat en glinster is zo goed!

Reply
melanie Hoogvliet 12 maart 2019 - 12:05

Ooooh wauw deze pallet is echt super mooi die kleuren zijn geweldig ! ik ga hem gauw op me wishlist zetten .

Reply
Beau | Het Beste van de Kweker 12 maart 2019 - 14:41

Wow, wat een toffe looks kan je er mee maken! Ik moet nog veel oefenen wil ik dat ook kunnen.. Gaaf!

Reply
Rory 12 maart 2019 - 20:03

Mooi! Die tweede look. En wat een prachtige foto’s maak je. Mag ik vragen met welke lens je deze foto’s maakt? Ik had voor mijn spiegelreflex een 50 mm lens gekocht, maar helaas eentje die niet in- of uitzoomt. Heel onhandig. Dus nu maak ik meer foto’s met de G7X Mark II Powershot, maakt hele mooie foto’s in spiegelreflex kwaliteit en is de ideale vlogcamera (wat ik wel veel vaker zou mogen / willen doen) maar dit soort prachtige foto’s van ogen of gezicht kan ik niet maken. Ik heb ook weleens gedacht aan softboxes maar dat is er nog niet van gekomen.
Een heel mooi palette om te zien (en je hebt dus een hele mooie look gemaakt vind ik). Alleen zou ik er zelf niet zoveel aan hebben omdat ik niet alle kleurtjes zou gebruiken.

Reply
Sarah 13 maart 2019 - 12:22

Oooh, wauw! Zo mooi. De kleurrijke oogschaduws spreken mij altijd zo enorm aan. Die eerste look die je gemaakt heb vind ik er ook meteen uitspringen. Tof hoor! Ik krijg er gelijk weer een hoop inspiratie van. Super 🙂

Reply
Frederique 13 maart 2019 - 12:54

Hee dit vind ik echt mooie vrolijke kleurtjes. En van de namen krijg ik ook nog eens zin in vakantie haha

Reply

Plaats een reactie