Alles over de Orangefit Collageen Booster

door Daphne - verdraaid mooi
orangefit collageen booster informatie werking

Sinds ik richting de 30 ging en nu dan ook daadwerkelijk mijn leeftijd met een 3 begint, kreeg ik steeds meer interesse in de werking van collageen. Zeker omdat dit huideigen stofje vanaf je 25e afneemt. Afgelopen voorjaar maakte ik voor het eerst kennis met Orangefit en in dit artikel duik ik er eindelijk verder in. Ik fris kort je geheugen op wat collageen is en vertel je alles over deze variant mét vitamine C. Scroll daarom snel verder als je ook de strijd aan wilt gaan met anti-aging en alles wilt weten over de Orangefit Collageen Booster.

Wat is het en welke collageen gebruikt Orangefit?

Collageen is een eiwit in ons lichaam dat een belangrijke bouwsteen is voor onze botten, spieren, bindweefsel, huid, haar en nagels. Daarom is het ook verantwoordelijk voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Je lichaam maakt zelf collageen aan, maar vanaf je 25e neemt die aanmaak af en begint het verouderingsproces. Het aanvullen of helpen bij de aanmaak van collageen heeft voordelen voor je huid van binnenuit, draagt bij aan de stevigheid van je haar en nagels én helpt je bij een goede weerstand.

Orangefit Collageen is gemaakt van plantaardige ingrediënten en is dus vegan. Daarnaast is het vrij van lactose, koemelk, suiker, gluten en soja.

Ingrediënten uitgeplozen 

Op de afbeelding hieronder vind je de volledige ingrediëntenlijst en de waarden van de vitamines en minalen. Hieronder licht ik de ingrediëntenlijst kort toe om je te helpen begrijpen wat de stoffen inhouden. Ik raad je aan om het ingrediënt te Googlen als je de uitgebreide info wilt, want over ieder ingrediënt kun je een volledig artikel wijden. 😅

In de formule zit niet alleen collageen, maar ook stoffen die goed zijn voor de aanmaak van collageen, zoals vitamine C. De toegevoegde biotine en zink helpen het behouden van mooie, sterke haren en nagels.

orangefit collageen booster ingredienten voedingswaarden

 1. L-proline is een aminozuur dat betrokken is bij de vorming van eiwitten.
 2. L-glycine is een aminozuur dat helpt bij de werking van het centrale zenuwstelsel en spijsvertering.
 3. L-lysine HCl is een aminozuur dat het lichaam niet zelf aan kan maken en draagt bij aan sterk bindweefsel en gezonde botten. Ook verbetert het je ijzeropname.
 4. Natuurlijk aroma
 5. Hyaluronan, oftewel hyaluronzuur, is een lichaamseigen molecuul dat, net als collageen, afneemt zodra je ouder wordt. Het kan veel vocht binden en helpt ook onder meer tegen een ouder wordende huid.
 6. Rijst concentraat
 7. Gedeactiveerde droge gist, oftewel Saccharomyces cerevisiae, is een probiotica en helpt bij een gezond microbioom. 
 8. Acerola extract vitamine C, oftewel Malpighia punicifolia, helpt dus bij de aanmaak van collageen. Daarbij draagt het bij tot een normale werking van het immuunsysteem en helpt tegen oxidatieve stress.
 9. Zinksulfaat, oftewel zink, draagt bij aan het behoudt van mooie, sterke nagels en haren.
 10. Vitamine B3, oftewel nicotinamide, helpt om vermoeidheid en moeheid te verminderen en draagt bij aan een normale energie-huishouding.
 11. Vitamine B5, oftewel calcium D-pantothenaat, draagt bij tot een normale synthese en een normaal metabolisme van diverse stoffen.
 12. Vitamine B6, oftewel pyridoxine HCI, draagt onder meer bij aan de normale werking van het immuunsysteem en heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel.
 13. Vitamine B2, oftewel riboflavine, is een antioxidant en is belangrijk voor het haar, de nagels en de huid, de bloedcellen, de instandhouding van de spijsvertering en het zenuwstelsel.
 14. Vitamine B1, oftewel thiamine hydrochloride, ondersteunt een goede werking van het zenuwstelsel en draagt onder meer bij aan een normale energie-huishouding. 
 15. Vitamine B9, oftewel foliumzuur, draagt onder meer bij aan de normale werking van het immuunsysteem.
 16. Vitamine B8, oftewel biotine, draagt bij aan het behoudt van mooie, sterke nagels en haren.
 17. Vitamine B12, oftewel cyanocobalamine, draagt onder meer bij aan de normale werking van het immuunsysteem en aan het normaal functioneren van het geheugen.

Zo gebruik je Orangefit collageen

Orangefit adviseert één tot drie schepjes per dag, waarbij je zelf kunt bepalen op welk moment van de dag je dit doet. Dat vind ik persoonlijk ideaal ten opzichte van veel andere vergelijkbare producten die je bijvoorbeeld voor je ontbijt of tijdens een maaltijd in moet nemen. Dankzij het maatbekertje kun je de poeder gemakkelijk toevoegen aan je shake, smoothie, thee, yoghurt of fruitsap.

orangefit collageen booster poeder werking wat is collageen

Ik eindig met een disclaimer: ik kan je niet eerlijk vertellen wat ik van de werking vind. Het resultaat is van veel factoren afhankelijk én ik nam al een paar jaar dagelijks supplementen en vitaminecomplexen in met collageen. Daarom was er geen nulmeting. Misschien niet het antwoord waar je op hoopte, maar ik wil wel transparant en eerlijk blijven. Waar ik wel erg blij om ben, is dat Orangefit zich niet puur richt op collageen, maar juist ook andere stoffen heeft toegevoegd die de werking versterken. Zo kun je echt alles uit de poeder halen.

De Orangefit Collageen Booster shop je op orangefit.nl voor € 29,90 | 300 g. Je kunt ook een soort abonnement nemen, waarbij je iedere x-aantal weken een nieuwe zak thuisgestuurd krijgt. De prijs ligt aan de frequentie die je kiest.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie