Alessandro Striplac Peel or Soak review | 10-jarig jubileum

door Daphne - verdraaid mooi
alessandro striplac deluxe starter kit review

De tijd van urenlang opletten wat ik kon doen na het lakken van mijn nagels en het vervolgens alsnog raken en beschadigen, ligt gelukkig al ver achter me en dat heeft voornamelijk te maken met het gebruik van gellak. Daarmee houd je je nagels onder de lamp en nadien kun je écht doen wat je wilt. Zelfs uitgebreid je haren wassen. Niet verwonderlijk dat ik groot fan van gellak ben denk ik hè?!😉 Alleen het eraf halen ervan… Tja dat kan echt lang duren. Tenzij je natuurlijk Striplac gebruikt van Alessandro. Ik heb het wel eens laten zien, maar dat is alweer zo lang geleden dat ik je weer gewoon lekker stap voor stap mee ga nemen. Zeker omdat het 10 jaar bestaat en het merk naar aanleiding daarvan een speciale limited edition set heeft gepubliceerd. Ik laat het je zien en vertel je of mijn mening na drie jaar nog steeds onveranderd is. Daarom lees je hier de Alessandro Striplac Peel or Soak review.

alessandro striplac starter kit review

Deze gellak is eigenlijk net wat anders dan de reguliere gellak en dat ligt zowel aan het aanbrengen als aan het verwijderen. In twee lagen (kleur en top coat) heb je een hoogglanzende, dekkende gelmanicure die tot wel drie weken op je nagels blijft. Ondanks dat hij zo langhoudend is, kun je het zonder moeite weer verwijderen door te ‘peelen’ of te ‘soaken’. Wat dat is, leg ik je verder uit. Daarbij zijn alle producten vegan en heb je keus uit wel 100 verschillende kleuren.

alessandro 10 years striplac starter kit deluxe review

Het pakket zelf zag er ook enorm feestelijk uit. Naast de glitters en prachtige linten, zat er ook een prachtige handgemaakte kaars van @my_sassy_home en een alcoholvrij drankje van Fentimans bij.

Inhoud Alessandro Striplac Deluxe starter kit | limited edition 

De speciale 10 years edition starter kit bevat:

alessandro striplac deluxe starter kit inhoud review

 • LED lamp in een limited rosé gouden kleur
 • 538 creme de la creme
 • 539 cheers!
 • 540 flower crown
 • 701 that’s amore
 • Top coat
 • Peel off activator
 • Reinigingspads
 • Bokkenpootje (geen hout!)
 • Polijstvijl twee zijden
 • Soak off remover wraps
 • Soak off liquid

Daarnaast ontving ik de Prime Coat die ervoor zorgt dat je nagellak nog beter blijft zitten.

Zo breng je de Alessandro Striplac aan

Bereid je nagels voor
Voor je de gellak aanbrengt, is de juiste voorbereiding heel belangrijk. Vijl je nagels in de gewenste lengte, duw met het bokkenpootje je nagelriemen terug en polijst je nagelbed voor een betere hechting. Ontvet dan de natuurlijke nagel met een reinigingspad.

alessandro prime coat review

Prime coat | optioneel
De volgende stap is optioneel en heeft te maken met de conditie van je nagels. Als je nagels zelf niet stevig zijn, dan kun je de prime coat aanbrengen voor een betere hechting tussen de dunne, broze nagel en de striplac. Zo blijft de lak lang en mooi op je nagels. Ook als je nagels vochtig zijn (bijvoorbeeld na het douchen), dan is deze stap ook een goede optie, omdat zo het vocht onttrekt uit de nagels.

Kleurlaag aanbrengen
Eigenlijk is deze stap het moeilijkst, want welke kleur ga je kiezen? 😉 Breng een laagje kleur aan en laat het 90 seconden drogen onder de lamp. Wellicht zie je op de gebruiksaanwijzing staan, die standaard in het pakket zit dat 60 seconden voldoende is. Alleen als je net wat langer de tijd neemt, dan hard de lak net wat beter uit en blijft het langer op je nagels zitten. In principe is één laagje voldoende, maar ik merk dat ik met twee dunne laagjes een betere dekking kan creëren. 

Top coat aanbrengen
Breng over de kleurlaag een top coat aan en laat deze ook 90 seconden drogen onder de lamp. Het is normaal dat de kleurlaag nog plakt, ondanks dat je het lang genoeg onder de lamp hebt gedaan, maar zo hechten de kleur- en top coat beter aan elkaar vast. Breng de top coat dus gewoon aan over de plakkerige kleurlaag.

Ontvet je nagelbed
Na de top coat zul je merken dat ook hier het plakkerige laagje nog op je nagels zit. Ook hier is dat normaal en kun je gemakkelijk verwijderen met een cleansing pad. Wrijf het over de nagels tot het plaklaagje verdwenen is.

Zo en nu ben je klaar met je thuis-manicure!

Zo verwijder je de Alessandro Striplac 

Het verwijderen van de gellak kun je, zoals ik al eerder zei, op twee manieren doen: met de peel off techniek of met de soak off techniek.

alessandro striplac deluxe starter kit tools review

Peel off techniek
Met de peel off techniek heb je de peel off activator nodig en het bokkenpootje. Breng de peel off activator aan op de nagelplaat en laat het een aantal minuten intrekken. Druk daarna met het bokkenpootje zijdelings van de nagelrand op de lak en trek het in één laag van je nagels af. Deze techniek is het meest geschikt voor gezonde, sterke nagels.

alessandro peel off activator review

Soak off techniek
Met de soak off techniek heb je soak off remover wraps, soak off liquid en het pokkenpootje nodig. Breng een kleine hoeveelheid van de liquid aan op de remover wraps. Leg de pad op de nagelplaat en druk de folie stevig om de vinger. Laat het zo’n vijf tot tien minuten inwerken en schuif de lak met het bokkenpootje weg.  Deze techniek is geschikt voor dunne nagels, zodat je er 100% zeker van bent dat je natuurlijke nagels niet zullen beschadigen.

Alessandro Striplac Peel or Soak swatches

alessandro striplac starter kit kleuren gellak gellac review

Hieronder vind je de swatches van de vier tinten die in de set zitten. Ik swatchte eerder al tinten van Alessandro en die vind je terug in dit artikel en dit artikel.

538 creme de la creme

alessandro striplac 538 creme de la creme swatch review

Alessandro creme de la creme is een nude tint met een roze ondertoon. Echt een tint die overal bij past en altijd kan. Het is ook een prachtige match bij een babyboom nail art.

539 cheers!

alessandro striplac 539 cheers! swatch review

Alessandro cheers! is een feestelijke glitter tint met gouden en rosétinten die echt niet mag ontbreken bij een 10-jarig jubileum. Cheers Alessandro!

540 flower crown

alessandro striplac 540 flower crown swatch review

Alessandro flower crown is een diepe nuderoze tint. Deze kleur komt ook terug in het design van de limited edition set. Het is een fleurige kleur voor de zomer, maar ook een classy tint in de winter.

701 that’s amore

alessandro striplac 701 that's amore swatch review

Alessandro that’s amore is mijn favoriet van deze set. Het is een dieprode tint die neigt naar bruin. Echt een fantastische warme tint voor de winter die elke look tot een succes maakt.

Review Alessandro Striplac Peel or Soak

Ik heb gellak van veel verschillende merken, maar het gemak van Alessandro spreekt me echt enorm aan. Ik ben veel sneller klaar met mijn manicure, omdat een base coat al niet nodig is en je haalt het er heel gemakkelijk vanaf. Wel breng ik altijd een tweede laagje kleur aan, net als op de swatchfoto’s hierboven, omdat je naar mijn mening dan pas echt een goede, mooie dekking creëert. Die laagjes kun je ook gemakkelijk snel aanbrengen dankzij het brede kwastje met afgerond uiteinde, waarmee je streeploos en precies kunt lakken.

alessandro gellac review kwastje pencil brush

Verder merk ik duidelijk verschil als ik de prime coat gebruik. Vaak liften mijn wijsvingers en duimen het snelt, omdat ik die heel vaak gebruik. Ja, ook met het eraf pulken van stickers op beauty verpakkingen bijvoorbeeld…😅 Er komt lucht onder en je verliest snel de complete lak. Met die prime coat had ik dat helemaal niet en bleven de nagels twee weken goed zitten. Na die twee weken ga ik me irriteren aan de uitgroei en breng ik weer een frisse manicure aan.

Ook het verwijderen gaat goed en zonder het beschadigen van je natuurlijke nagel. Zoals ik in de review van een paar jaar geleden zei, is die peel off echt ideaal als je je nagels even snel wilt verwijderen. Je kunt namelijk gewoon (met uitzondering van je duim) gewoon blijven typen. Beide varianten werken goed, dus je moet echt kijken wat werkt bij de conditie van jouw nagel.

Kortom: hele fijne gellak manicure; gewoon lekker vanuit huis!

alessandro led lamp review

Je shopt de Alessandro Striplac Deluxe starter kit limited edition variant voor € 109,95 op onder meer beautytasting.com, Douglas en bij geselecteerde parfumerieën en drogisterijen. Met de kortingscode VERDRAAIDMOOI20 ontvang je 20% korting.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie