4711 Original Eau de Cologne Floral Collection Rose review

door Daphne - verdraaid mooi
4711-Original-Eau-de-Cologne-Floral-Collection-Rose-review

Het merk 4711 ken ik van vroeger. Het was naar mijn idee een merk met typische geuren voor oudere mensen. Echt benieuwd en nieuwsgierig was ik dan ook niet naar nieuwe geuren en collecties. Alleen bleek mijn gedachte achterhaald toen ik de nieuwe geuren tegenkwam op een beauty event. Ik ontving twee geuren uit twee nieuwe collecties, waarvan ik er vandaag één aan je ga laten zien. Daarom lees je hier de 4711 Original Eau de Cologne Floral Collection Rose review. De Floral Collection bestaat in totaal uit drie geuren, namelijk roos, jasmijn en lila.

4711-Original-Eau-de-Cologne-Floral-Collection-Rose-review-2

Doordat het merk letterlijk eeuwenoud is, lijkt het me leuk om de historie van 4711 even kort uit te leggen. Het begon namelijk al in 1792 als wonderwater en gezondheidsdrankje voor inwendig en uitwendig gebruik en kreeg zijn huidige naam in 1794. Het huisnummer van de koopman en ondernemer Muelhens. Vanaf 1810 werd het niet meer verkocht als geneesmiddel, maar als geurwater. Dat kwam omdat Napoleon vond dat de recepturen moest worden prijsgegeven van geneesmiddelen en Muelhens wilde dat niet verklappen. Het geurwater bleek een succes in de hogere kringen. Pas in 1875 werd de naam pas geregistreerd als merk en rond 1900 werd het logo ongeveer zoals we hem nu kennen. Bizar hoe ‘oud’ het merk dus eigenlijk al is hè?!

4711-Original-Eau-de-Cologne-Floral-Collection-Rose-review-4

De flacon zit verpakt in een roze, kartonnen doosje waarop het logo van 4711 prachtig is vormgegeven met een beeldige omhulsel. Als je goed kijkt naar de sticker op de flacon zelf, dan zie je dat daar allerlei jaartallen en afbeeldingen in verborgen zitten. De flacon heeft aan de voorzijde een ronde vorm en vanuit daar vijf rechte zijden en is daarom niet simpel. Verder heeft het een krachtige, maar fijne nevel.

4711-Original-Eau-de-Cologne-Floral-Collection-Rose-review-1

Rose combineert de frisheid van 4711 met de romantische geur van rozen. Geen enkele bloem kan de liefde en romantiek zo uitdragen als de roos. Deze geur vangt de typische delicate, vrouwelijke aantrekkingskracht van de bloem en betovert zijn drager met zijn romantische uitstraling.

Topnoten: groene thee, mandarijn en bergamot
Hartnoten: roos, freesia, viooltjes
Basisnoten: sandelhout en musk

Review 4711 Original Eau de Cologne Floral Collection Rose

Als je de geur net opgesprayd hebt, dan ruik je de frisse geur van bergamot en groene thee gecombineerd met de zoet-frisse geur van mandarijn. Gecombineerd met elkaar heeft het een lichte, bloemige geur. Dan maken die geuren plaats voor een krachtige, bloemige geur en is die eerste frisheid verdwenen. Zodra die naar de achtergrond verdwijnen, blijft er een zachte bloemige geur over. De geur is zeker niet overheersend en mijn gedachte van de geuren van 4711 is daarom verdwenen en maakt plaats voor liefde voor het merk. Ik ga ruimte maken op mijn beauty tafel voor deze flacon! De geur blijft trouwens lange tijd hangen en pas aan het einde van de dag ben ik geneigd nog eens wat bij te sprayen.

4711-Original-Eau-de-Cologne-Floral-Collection-Rose-review-3

De 4711 Original Eau de Cologne Floral Collection Rose is onder andere verkrijgbaar bij parfumania.nl voor € 19,95 – 100 ml.

Welke gedachte heb jij bij het met merk 4711?

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

7 reacties

Tessa 14 februari 2020 - 10:51

deze lijkt mij erg lekker. zelf heb ik een lavendel variant van 4711.ook erg lekker

Reply
Sonja 15 februari 2020 - 17:17

Hahaha voor oudere mensen… nou ik ben van een generatie ‘ouder’ en bij ons werd het meer als een huis geur gebruikt.
Ik ben gek op de geur die ik van hun heb.

Reply
theNextG1rl 17 februari 2020 - 20:58

Die fles ziet er erg tof uit!

Reply
Deb 17 februari 2020 - 21:30

Wat leuk om wat meer van de achtergrond te weten van dit merk. De flesjes hebben zo’n heerlijke nostalgische uitstraling. Ik houd er wel van.
Ik hoop binnenkort langs te gaan bij 4711 in Keulen 😊. Lijkt me heel leuk om eens binnen te kijken. Mijn huidige favoriet van het merk is white peach & coriander, maar deze lijkt me ook erg fijn 👌🏻.

Reply
Mariska 28 februari 2020 - 21:21

Vind deze heerlijk en gebruik hem vaak als ’to go’ geur 🙂 Krijg er altijd wel complimentjes over.

Reply
Clasina 25 maart 2021 - 10:28

Wat leuk dit te weten nu. Ik was erg benieuwd.

Reply
Sibilla 25 maart 2021 - 11:53

Ik kon er eerst niet in, maar later wel. Leuke informatie, 4711 kende ik wel van mijn oma en moeder. Deze nieuwe
geur lijkt me spannend.😊

Reply

Plaats een reactie