4711 Acqua Colonia Intense Floral Fields of Ireland review

door Daphne - verdraaid mooi
4711-Acqua-Colonia-Intense-Floral-Fields-Of-Ireland-review

Een paar weken geleden testte ik al de Eau de Cologne Floral Collection Rose van 4711. Daar gaf ik toe dat ik dacht dat dit merk typische geuren heeft voor ouderen. Ik moest toegeven dat mijn gedachte achterhaald was en daarom kon ik niet wachten om nog een geurtje van dit merk te testen. Daarom lees je hier de 4711 Acqua Colonia Intense Floral Fields of Ireland review.

4711-Acqua-Colonia-Intense-Floral-Fields-Of-Ireland-review-3

Acqua Colonia is ontstaan doordat de natuur ons altijd verrast met kleine wonderen die ons betoveren en ontroeren. Denk aan het wuiven in de wind van wilde bloemen, de eerste keer van het jaar het warme zand onder je voeten en de kruidige geur van het bos in de vroege ochtend. Daar lieten de parfumeurs zich inspireren door unieke locaties en prachtige natuurbelevenissen. Acqua Colonia Intense vat deze speciale momenten samen in vier expressieve geurcomposities, waarvan ik je er één laat zien.

4711-Acqua-Colonia-Intense-Floral-Fields-Of-Ireland-review-1

Ik vind de flacon er echt fantastisch uitzien met de prachtige glas-facetten. De opdruk is neutraal en strak, zodat de flacon alle aandacht krijgt dat het verdient. Daarbij vind je de merknaam minimalistisch bovenaan de dop en dat vind ik passend bij zo’n flacon.

4711-Acqua-Colonia-Intense-Floral-Fields-Of-Ireland-review-2

Floral Fields of Ireland roept beelden op van Ierse graslandschappen begroeid met kleurrijke bloemen. Hier is als hoogtepunt gekozen voor de zwarte houtmimosa, die onder andere groeit in de provincie Muster. Dat exemplaar is gekozen als vertegenwoordiger van wilde bloemen in Ierland. Hoe toepasselijk?!

Review 4711 Acqua Colonia Intense Floral Fields of Ireland

Topnoten: mandarijn, citroen en osmanthus (schijnhulst)
Hartnoten: zwarte houtmimosa, oranjebloesem en jasmijn
Basisnoten: operanide, sandelhout en ceder

Direct na het opsprayen van de geur ruik je een hele krachtige, bloemige geur, die op de achtergrond friszoet is. Na die krachtige binnenkomer volgt de vanille-achtige en bloemige geur van de jasmijn en de andere hartnoten. Als basis blijft een warme bloemige, houtachtige geur achter. Het krachtige randje is er wat af, maar is alsnog op de achtergrond aanwezig. Ik vind het een heerlijke vrouwelijke, romantische en bloemige geur. Het is officieel een unisex geur, maar door de bloemige geur vind ik het persoonlijk echt voor dames. De geur is volgens 4711 langhoudend en daar kan ik mij zeker in vinden.

4711-Acqua-Colonia-Intense-Floral-Fields-Of-Ireland-review-4

4711 Acqua Colonia Intense Floral Fields of Ireland is verkrijgbaar in een flacon van 50 ml en 170 ml. Bij parfumania.nl kost de 50 ml variant € 27,50 en de 170 ml variant € 53,95.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

5 reacties

Mariska 18 december 2019 - 11:15

Deze heb ik ook! Vind hem erg lekker, hoewel ik ook een roze flacon heb met het typische Eau de Cologne printje heb die ik erg lekker vind. Krijg daar ook veel complimentjes over 🙂

Reply
Tessa 18 december 2019 - 19:39

deze lijkt mij echt super fijn

Reply
Deb 18 december 2019 - 20:18

Lijkt me een heerlijke geur, helemaal voor nu. Ik ben ook dol op de geuren van dit merk, vind het flacon ook erg mooi en nostalgisch. Ze staan zo mooi in mijn kamer. Mijn favoriet is white peach & coriander, maar ben ook erg benieuwd geworden naar deze geur!

Reply
FabulousHeidi 19 december 2019 - 00:49

Ik was stiekem al zo benieuwd naar deze geuren, dit komt omdat mijn oma (94) de klassieke 4711 echt verslind en ik vind het uhhh vies… dus ik snap je met het “bevooroordeeld” te zijn. Maar ik ben blij met jouw review! Nu ga ik toch ‘s kijken of dit iets voor mij is. Flesje is zeker prachtig!

Reply
Riek Muijen 1 januari 2020 - 13:05

Deze nog nooit gehad. Wat een mooie foto’s ik ga me daar ook wat oprichten.

Reply

Plaats een reactie